![]() |
|
Hayvanlar Alemi Gel kuçu kuçu... |
![]() ![]() |
|
Seçenekler |
![]() |
#411 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Hayır öyle değil. @NaNaNe.
Yumuşak bulduğu topraklarda deşinmeyi çok sever. Boylu çimenlerde bile ![]() Orası derin değil. Altı beton, üzeri 60 -70cm. toprak. Dipte ne var ne yok görünür yani. Tapatalk ile gönderildi. |
![]() |
![]() |
#412 |
![]()
Doğasında var desene,O zaman boşver kirlensin, gönlünce oynasın şu yüzündeki yaramaz çocuk ifadesine baksana ne mutlu olmuş.
Tabii sana da kolay gelsin temizlenmesi zor olacak ![]() |
![]() |
3 Üyemiz NaNaNe'in Mesajına Teşekkür Etti. |
![]() |
#413 |
![]()
Hem marifetli, hem tatlı. İnsan sevince katlanıyor
![]() Tapatalk ile gönderildi. |
![]() |
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti. |
![]() |
#414 |
![]()
Felicia mama da beni hayal kırıklığına uğrattı. Üretim işini tamamen çağatay firmasına yani bonacibo marka mamaları üreten firmaya bırakmışlar. Bonacibo kedi mamalarının değerlerine baktım. Kullandığım felicia ile maalesef aynı. Maddi bakımdan felicia daha pahalı.. aldatıldığımı hissettim.
Mamayı da değiştireceğim artık. Bizim yerli marka mamalarımız neden böyle fiyat hilelerine başvuruyorlar anlayamıyorum. Ondan sonra da isyan ediyorlar almıyorlar yerli malı diye.. e kardeşim sende hile yapma tüketiciyi aldatma dürüst ol. Al işte bir müşteri daha kaybettin.. Kaldık ithal mamalara... İtalyan Marka Golosi veya Alman marka Sanabelle arasında kaldım. Bu mama seçim işi ne zor işmiş yav. ![]()
![]() |
#415 |
![]() Serseri, mito mix diye mama var temizmama.comda satılıyor. 100-120 arası fiyatı var, kediler bayılıyor ona.
![]() |
#416 | |
![]() Alıntı:
Temizmama dediğim zaten çağatay firmasının. Mito markasında çok fazla tahıl var vermemelisin.:/ En azından bonacibo markasını tercih et. Benim çirkin evde sürekli.Ona bu tür mamalar veremem. En azından et içeriği olan bir mama olmalı. Biraz risk alıp acana gibi kilosu 50 lira olan açık mamasından almıştım oda ishal yaptı ki o marka mamanın 10 kilosu 600 lira falan. Et içeriğide mükemmeldi ama yaramıyor. O yüzden mamada hem et hemde az tahıl olmalı.. En iyi seçenek golosi gibi duruyor ama dur bakam.
![]() |
#417 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() @SerseriGezgin ben araştırmalarım ve veteriner danışmaları sonrasında sokakta baktığım kedilere arada yaş mama hazırlıyordum. |
![]() |
![]() |
#418 | |
![]() Alıntı:
Hıım sen çirkin için mi soruyorsun? Çoktan mama tercihini yapman lazımdı serseri. Her mama her kediye iyi gelmez. Mito mamalar a sınıfı değil tabiki pahalı mamalarla kıyaslanmaz bile. Fakat sokaktaki kedi zaten evde yaşayan kedilere göre et ihtiyacını dışarıdan karşıladığı için ve güneşten beslendiklerinden ev kedisi gibi yüksek proteinli mama tercih etmeye gerek yok, zaten o mamalar onlar için epey ağır gelir.
![]() |
![]() |
#419 | |
![]() Alıntı:
Tavuk eti kediler için zararlı tüy döküyor. Ben asla tavuk eti mama vermem kedime.
![]() |
![]() |
#420 |
![]()
@OkyanusunKalbi
Valla veteriner bana da royal canin önermişti. Ama Biraz araştırma yaptığımda o markanın da iyi olmadığını gördüm.Mısır ve mısır unu gibi içerikleri var. Bir de normal olarak bir kuru mamada maksimum yüzde 30'dan fazla karbonhidrat olmaması gerekiyor. Royal canin'de bu karbonhidrat değeri ne kadardır denemediğim için bilemiyorum. İçerikte fazladan tahıl olduğu için pek ısınamadım. Karbonhidrat değeri nasıl hesaplıyoruz derseniz Kuru mamanın analiz değerlerinden hesaplanıyor.. Örnek mesela golosi'den alıyorum. Bu değerleri tek tek 100 den düşürüyorum. Nem: %8, protein: %33, yağ: %13,Lif: %2.5, kül: %7.9 , kalsiyum: %1.27, fosfor: %0.95, sodyum: %0.24, klorid:%0.54, magnezyum: %0.09, potasyum: %0.60, Omega-3 yağ asitleri: %0.16, Omega-6 yağ asitleri: %2.24, lizin: %1.46, methiyonin:%0.44. Bu değerlerin hepsini 100 değerinden çıkardığımda yüzde 27 karbonhidrat oranı çıkıyor. Mama seçerseniz buna çok dikkat edin. En pahalı mama her zaman kaliteli değildir.^^ Genelde hep buna ve birden fazla tahıl olmamasına (özellikle buğday ve mısır bunlar birarada ise uzak durun) dikkat ederek mama seçtim. @Efruz Tavuk ciğeri değilde sığır ciğeri haşlanmış olarak verilebilir. Tavuk ciğeri malum günümüz tavuklarına antibiyotiği basıyorlar büyümeleri için. O ilaç kalıntısı maalesef kediye de geçebilir. Sık sık vermek sıkıntı yaratabilir. Ha verilen ciğer gezen tavuk ciğeri ise sıkıntı olmaz.
![]() |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
acaba, beslediği, cevap, deneme, ekler, evinde, hayvanının, isteyen, köpüş, mavi, resmini, İsteyen |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |