![]() |
![]() |
#331 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() BİR ÇİFT BEYAZ KARTAL
Hangi yayla yeşil, nerde keklik çok Gel seninle orda olalım çocuk. Kayalar, kayalar... Sırt sırta vermiş; Kimi yeni mürit, kimisi ermiş. Otlar dalgalansın biz yürüdükçe Sular düze insin kar eridikçe, Gün burnunda bana mavi mavi gül; Ağız-burun lâle, kaş ve göz sümbül. Doruklardan doruklara sekelim, Bir elim göklerde, sende bir elim; İkimizin yüreciği bir atsın, Bizi gören bin katarak anlatsın, Hangi yayla karlı, nerde çiçek çok Gel seninle orda olalım çocuk. Bulutlar, bulutlar iç-içe girmiş Bulutlar ki göğe perdeler germiş; Çiğdem devşirelim, çiçek biçelim Susayınca hep ezgiler içelim Batmasın eline bir gül dikeni Sen hep beni kolla, bense hep seni Çıkıp yükseklerden taş bırakalım, Kopan sese, kalkan toza bakalım, Tavşanlar ürkerken bu gürültüden Kaçan tavşanlara ıslıklar çal sen. Hangi yayla yüce, nerde kavga yok Gel seninle orda olalım çocuk; İster Maraş olsun, ister Erzincan, Sonsuzluk düşüne set değil mekân, Başın omzumda, omuzum gökte Ölüm bir ak çiçek bu özgürlükte, Yaşamaksa bir ışık cümbüşüdür, Çağıl çağıl akan sevgi düşüdür. Hani gökyüzünün toy vakti olur, Kaynaşırlar yıldızlar bulgur bulgur; En uzak nereyse ora gidelim, Bulutları yara yara gidelim. Hangi yayla serin, nerde bühtan yok, Gel seninle orda uçalım çocuk. Meşeler, ardıçlar, çamlar yan yana Biz kanat çırpınca dursun divana. Bir çift beyaz kartal, hey bu da nesi? Diyerek şaşırsın çobanın hepsi; İlk kez görüyoruz desin görenler, Bütün oymaklarda dolaşsın haber. Keşiş dağlarından görünsün İstanbul, Bütün dağ gölleri ışırken pul pul. Güzel dost, ey hüzne âşina yürek, Gel gidelim keklik gibi sekerek. Bahattin Karakoç |
![]() |
3 Üyemiz Tura'in Mesajına Teşekkür Etti. |
![]() |
#332 |
![]()
|
![]() |
![]() |
#333 |
![]() Göğe Bakma Durağı
![]() |
#334 |
![]() BUGÜN GAM YÜKÜNÜN TÜCCARI GELDİ Bugün gam yükünün tüccarı geldi Çekemem bu derdi bölek seninle Seni seven aşık sararıp soldu Çekemem bu derdi bölek seninle Yine gam yüküne tüccar ben oldum Lokman'a yetmeyip çaresiz kaldım Medet mürvet dedim kapına geldim Çekemem bu derdi bölek seninle Seherde okunur Allah ü ekber Duyunca titrer ol bab-ı Hayber Selman'ın carına yetmişti Hayder Çekemem bu derdi bölek seninle Gerçek aşık gafletinden uyanır Muhammet'in gül rengine boyanır Ancak bu cefaya Eyüp dayanır Çekemem bu derdi bölek seninle Bağımıza gazel düştü güz oldu Geçti bu vakitler ne de tez oldu Feryadi'nin yaraları yüz oldu Çekemem bu derdi bölek seninle Nuri Üstünses |
![]() |
![]() |
#335 | |
![]() Şiirin tamamını yazdığın için teşekkürler @Tura. |
|
![]() |
![]() |
#336 |
![]() Sevmek, Ne Uzun Kelime! |
![]() |
Canan'in Mesajına Teşekkür Etti |
![]() |
#337 |
![]()
|
![]() |
![]() |
#338 |
![]() Geçti Dost Kervanı Şu karşı yaylada göç katar katar
Bir güzel sevdası serimde tüter Bu ayrılık bana ölümden beter Geçti dost kervanı eyleme beni Şu benim sevdiğim başta oturur Bir güzelin derdi beni bitirir Bu ayrılık bize zulüm getirir Geçti dost kervanı eyleme beni Ben gidersem sunam bana ağlama Ciğerimi aşk oduna dağlama Benden başkasına meyil bağlama Geçti dost kervanı eyleme beni Gider isem bu il sana yurt olsun Münafıklar aramızda kurt olsun Ben ölürsem yüreğine dert olsun Geçti dost kervanı eyleme beni Pir Sultan Abdal'ım dağlar aşalım Aşalım da dost iline düşelim Çok nimetin yedim helallaşalım Geçti dost kervanı eyleme beni Pir Sultan Abdal |
![]() |
Tura'in Mesajına Teşekkür Etti |
![]() |
#339 |
![]() Derde Düştüm
Yeni düştüm ben bir derde Söyleyemem hiçbir ferde Kalmışım ah ile zarda Söyleyemem hiçbir ferde Ağlar gözüm gülmez yüzüm Mevla'ya doğrudur özüm Kalmadı hiç başka sözüm Hak der gezerim gezilerde Bir ateş var üzerimde Bir şey yoktur nazarımda Şöyle sersem gezerim de Acep buna deva nerde Ben ne yokum ne de varım Var hemen bir ahüzarım Yağmaladım cümle varım Hak sevdası vardır serde Varıp bir sultanı buldum Yoluna can feda kıldım Akl ü fikri yağma kıldım Hiçbir şey kalmadı elde Kalbini mürşide bağla Ciğerini aşkla dağla Fatma gez yürü ağla Himmeti hazırdır her yerde Fatma Kamile Hanım |
![]() |
Tura'in Mesajına Teşekkür Etti |
![]() |
#340 |
![]() UNUTMA |
![]() |
![]() |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
günün, Şiiri |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |