![]() |
![]() |
#342 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Tahmin ettim. Tarzını ben de benzetemedim.. |
![]() |
Canan'in Mesajına Teşekkür Etti |
![]() |
#343 |
![]() Çoktan Beri Yollarını Gözlerim Çoktan beri yollarını gözlerim Hatırım sormaya yar sen mi geldin Gönlümün yemişi bağı bostanı Ayva ile turunç nar sen mi geldin Gelip şu yanımda oturan mısın Serimi sevdaya yetiren misin Ağır yüklerimi götüren misin Katar maya ile dür sen mi geldin Yüzünde benlerin hindidir hindi Bilmem melek midir arştan mı indi Bir su ver içeyim yüreğim yandı Ağustos ayında kar sen mi geldin Bülbüller ötüyor hüsnün bağında İntizarım kaldı göğsün ağında Elim kelepçede cellat önünde Derdimin dermanı car sen mi geldin Ol nesl-i Adem'in belinden misin Gülşen bahçesinin gülünden misin Firdevs-i Ala'nın ilinden misin Cennet-i Ala'dan hur sen mi geldin Pir Sultan Abdal'ım sen seni döşür Yarin sevdaları sere ulaşır Türlü libasları giyer kuşanır Çarşılar bezenmiş al sen mi geldin Pir Sultan Abdal Bu şiirin iki tane de varyantı var. Biri yine Pir Sultan Abdal'a ait. Diğeri Davut Sulari'nin. Varyantları. Çoktan beri yollarını gözlerim Gönlümün ziyası yar sefa geldin Şu garip gönlümün bağı bostanı Ayva ile turunç nar sefa geldin Yoksa karşımızda oturan mısın Serimi sevdaya yetiren misin Ağır yüklerimi götüren misin Katar maya ile dür sefa geldin Hindidir yarimin kaşları Hindi Bilmem melek miydi arştan mı indi Bir su ver içeyim yüreğim yandı Temmuz aylarında kar sefa geldin Yoksa sevdiğimin ilinden misin Yoksa has bahçanın gülünden misin Güzel Muhammed'in terinden misin Cenneti aladan hur sefa geldin Pir Sultan giyinmiş al ile yeşil Yarin sevdaları sere alışır Sevdiğim giyinmiş al ile yeşil Çarşılar bezenmiş al safa geldin Pir Sultan Abdal Çoktan beri yollarını gözlerim Gönlümün ziyası yar (dost) safa geldin Şu garip gönlümün bağı bostanı Ayva ile turunç nar safa geldin Yoksa karşımızda oturan mısın Serimi sevdaya yetiren misin Ağır yüklerimi götüren misin Katar maya ile yar safa geldin Hindidir yarimin kaşları hindi Bilmem melek miydi arşdan mı indi Bir su ver içeyim yüreğim yandı Temmuz aylarında kar safa geldin Davut Sulari |
![]() |
Tura'in Mesajına Teşekkür Etti |
![]() |
#344 |
![]()
Teşekkürler Tura.
Davut Sulari'nin şiiri de güzelmiş ama ben, Pir Sultan Abdal'ınkileri daha çok beğendim. |
![]() |
Canan'in Mesajına Teşekkür Etti |
![]() |
#345 |
![]() Beşinci Mevsim
Düştü can evime dördüncü cemre Dünyayı üçüncü gözümle gördüm. Dört yüz seksen beş gün çekti bir sene On altıncı aya takvimsiz girdim. Aynalara baktım korku gösterdi Saatler her sabah kırkı gösterdi Namlular, nişanlar Türkü gösterdi Hayatım boyunca hedefte durdum. Gül sundum yediler, koklamadılar Armağan can verdim saklamadılar Gittim... gelir diye beklemediler Kaybolan gölgemi yollara sordum. Getirdim yanıma ayı bir karış Ölçtüm ki dağların boyu bir karış Şehiri bir adım, köyü bir karış Damlada denizdir en küçük derdim. Savurdum, eledim, seçtim zamanı Yaprak yaprak, tel tel açtım zamanı Haftada üç asır geçtim zamanı Nereye gittimse zamansız vardım. Yırtıldı ruhlara çizdiğim resim Yazık, kulaklara sığmadı sesim Yaşadığım şimdi beşinci mevsim Çağın çilesini sırtıma sardım. Abdurrahim Karakoç |
![]() |
![]() |
#346 |
![]() Memur Karısı
Ayağında ipeğin en kötüsü Sen onuncu derece memur karısı Çileli vefakâr kadın, kalbimin yarısı… Ya bir bakış, ya bir vaad peşinde Nasip budur deyip doyun eğmişsin. Hanım, kadın tezeyken onbeşinde… Şöyle halince anlarsın modadan, Manikür yapmadın nikâhından beri. Bozulup gitti ellerin sodadan. Öyle büyük büyük hayallerin yok, Bir kuruşu, bir kuruşa eklersin, Ya bir zam, ya ikramiye beklersin… Tükettin ömrünü dağ başlarında, Otuzuna varmadan anası oldun Beş çocuğun, sekiz yaşlarında… Yılda bir gazinoya, ya Adalara. Bir kere de Florya’ya gidersin, Yılı bir rop bir çorapla edersin… Sen onuncu derece memur karısı, Vefakâr çileli kadın kalbimin yarısı. Senin için ne söylesem azdır. Turgut Uyar |
![]() |
![]() |
#347 |
![]() ![]() Göğe Bakma Durağı İkimiz birden sevinebiliriz göğe bakalım Şu kaçamak ışıklardan şu şeker kamışlarından Bebe dişlerinden güneşlerden yaban otlarından Durmadan harcadığım şu gözlerimi al kurtar Şu aranıp duran korkak ellerimi tut Bu evleri atla bu evleri de bunları da Göğe bakalım Falanca durağa şimdi geliriz göğe bakalım İnecek var deriz otobüs durur ineriz Bu karanlık böyle iyi afferin Tanrıya Herkes uyusun iyi oluyor hoşlanıyorum Hırsızlar polisler açlar toklar uyusun Herkes uyusun bir seni uyutmam bir de ben uyumam Herkes yokken biz oluruz biz uyumayalım Nasıl olsa sarhoşuz nasıl olsa öpüşürüz sokaklarda Beni bırak göğe bakalım Senin bu ellerinde ne var bilmiyorum göğe bakalım Tuttukça güçleniyorum kalabalık oluyorum Bu senin eski zaman gözlerin yalnız gibi ağaçlar gibi Sularım ısınsın diye bakıyorum ısınıyor Seni aldım bu sunturlu yere getirdim Sayısız penceren vardı bir bir kapattım Bana dönesin diye bir bir kapattım Şimdi otobüs gelir biner gideriz Dönmiyeceğimiz bir yer beğen başka türlüsü güç Bir ellerin bir ellerim yeter belliyelim yetsin Seni aldım bana ayırdım durma kendini hatırlat Durma kendini hatırlat. Turgut Uyar
#348 |
![]()
Basit kavramlardan yüksek mana çıkartan şairinin müthiş bir şiirdir bu.
Düşünün...''Kaçamak ışıklar''...''şeker kamışı''...''yaban otları'' ne demek. Asıl önemlisi, Göge bakalım derken, umuda, hayale, güzellikler bakmayı söylüyor. |
![]() |
![]() |
#349 | ||
![]()
|
||
![]() |
![]() |
#350 | |
![]() Alıntı:
Ben şiiri ilk okuduğumda anlamsız, basit bir şiir gibi geldi. Turgut Uyar'ın sıradan bir şiir yazmaması gerektiğini düşünerek, tekrar, anlamak için okudum. |
|
![]() |
![]() |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
günün, Şiiri |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |