27.09.2015, 16:12 | #1 |
|
Mermer Temizleme Metotları
Mermer Temizleme Metotları 1) Boyalı lekeler Meyva, kahve, içki ve nikotin lekeleri içine birkaç damla amonyak katılmış çamaşır suyuyla ovuşturulunca yok olurlar. Sonra duru suyla silmeyi ihmal etmeyin. 2) Mürekkep lekesi Birkaç damla amonyak ve yüzde 20 oranında oksijenli su karışımıyla lekeleri ovun. Kuruyunca mermerlerinizi yumuşak bir bezle parlatın. 3) Yağ lekeleri Mermer üzerindeki yağ lekelerini çıkartmak için benzin kullanın. Ancak bu işi ateşten uzakta yapmayı sakın ihmal etmeyin. 4) Sararan mermerler Sabunlu suyla silin sonra tuz katılmış limon suyuyla ovuşturun durulatıp kurutun. 5) Pas lekeleri Oksalit asit pas lekeleri için birebirdir. Bir kaşık oksalit asidi az miktardaki sıcak su içinde eritin. Buna batırdığınız bir bezle lekeli yerleri ovun. 6) Beyaz mermerler Bol tuz ilave edilmiş limon suyuyla ovun. Bir fanila parçasıyla parlatın. Kaynak |
6 Üyemiz Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti. |
27.09.2015, 16:41 | #2 |
|
Cevap: Mermer Temizleme Metotları
En iyisi zımparalamak. İnce tel ve kuru vim ile ovalıyordum önceden. Ama zımparalamak daha iyi. Güneş lekelerine karşıda kesin çözüm. Geçen yaz yapmıştım. Ama bu yaz yapmadım. Seneye yaparız |
4 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti. |
27.09.2015, 17:28 | #3 |
|
Temizlik bana ne kadar uzak
Bende bu konular hakkında deneme yanılma yöntemiyle bir gün fikir sahibi olabilecek miyim acaba |
4 Üyemiz Seval'in Mesajına Teşekkür Etti. |
27.09.2015, 23:43 | #4 |
|
Hiç bir yerimizde mermer yok ama, bilgileri hafızaya almakta yarar var. |
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti. |
18.04.2016, 15:11 | #5 |
|
Mermerlerde: Kesinlikle Limon ve çamaşır suyu kullanmayınız...Çünkü ikisi de asittir..mermeri yer...delik delik olur...Demedi demeyiniz...
05.12.2018, 22:10 | #6 |
|
Başıma geldi ve zımparalayarak eski haline getirmeye çalıştım. Limon zaten mermerin düşmanı. Ama ben daha tehlikeli olan tuz ruhunu denemişliğim var. Eski haline dönmesede idare eder. Allahtan dış mekan. |
2 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti. |
25.02.2019, 17:36 | #7 | ||
|
Alıntı:
Kesinlikle doğru. Alıntı:
Su zımparasının en incesi ile (kalın zımpara mermerde çizikler oluşturur) sulu olarak zımpara yapıldığında mermer veya granitte haliyle biraz matlık oluşur. Zımpara uygulaması su, yağ, pas gibi lekelerden arındırır. |
||
2 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti. |
25.02.2019, 17:57 | #8 |
|
@ReaL Su zımparasını ilkkez duydum... Teşekkürler... Yine camların mermerlerini bu bahar yapmak gerekli... Araştırıp alayım. |
2 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti. |
25.02.2019, 18:01 | #9 | |
|
Alıntı:
Siyah renkli olanı da var, taba renkli olanı da. |
|
2 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti. |
25.02.2019, 18:32 | #10 | |
|
Alıntı:
Su zimparasi derken 1000´likten asagi olmasin.
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
mermer, metotları, temizleme |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |