![]() |
![]() |
#1 |
![]() ![]() ![]() |
![]()
VEFASIZ
Yediğim bir dilim ekmeğin içtiğim bir tas suyun Üzerinde çiğneyip geçtiğim toprakların Değerini yüceliğini ben bilirim Sende bilir misin vefasız Kanayan yaraya merhem olup Çile doldurduğum yılların hesabını Korkmadan çekinmeden ben veririm Sen de verir misin vefasız Hiç e saydığım boşa harcadığım Kanımın son damlasına kadar akıttığım Vebalini günahını ödemeden kaçtığım hesabını Ben öderim faturasını çekinmem Sen de öder misin vefasız Pamuk ipliğine bağlı bu ömrümde İnişi çıkışı düzü yokuşu gördüm Kader ağlarını ördü sıkı bir biçimde sapasağlam Ben kadere de karşı gelmesini bildim Sen de kadere karşı gelmesini bilir misin vefasız Sana niye vefasız diyorum biliyor musun Çaresiz bir anda kaldığımda yıkmıştın beni Sonra sırtını dönüp gitmiştin yüzüme bakmadan İşte ben bunları yaşadım hem de hunharca Sen bunları yaşayabilir misin vefasız Şimdi anladım ki değmezmiş senin için O benim dostum benim canım diyemem imkânsız Düşmanım senden bile merttir merhametlidir bunu bil Sen de düşmanım kadar olabildin mi vefasız Son sözümü söylemek istiyorum sana bir daha söylemeyeceğim Ve bir daha ne sesini duymak nede yüzünü görmek Ne de sana bir daha dost dememek için Adını ben koydum başka isim arama vefasız Dönüşü olmayan bir liman gibi bir daha sığınma bana Alaborada olsan batsan da fırtınalarla da boğuşsan Sakın ola ki sığınma bu liman a gelme bu kapı ya Arkana dönüp bile bakma bitti bu dostluk bitti vefasız Nafiz YILMAZ Not:Eserlerim adıma onaylıdır Telif hakları ve yasaları gereği izin alınmadan çoğaltılamaz hiç bir yerde yayınlanamaz kullanılamaz
![]() |
#2 |
![]() ![]() ![]() |
![]()
BİR DÜNYA KURULSUN Kİ
Bir dünya kurulsun ki Çocukça yaşamak istediğim Bir dünya kurulsun ki Emekle arın teri ile dilediğim Bir dünya kurusun ki Mutlulukla huzurla beklediğim Bir dünya kurulsun ki İnsanı insanca sevdiğim Savaşların vahşetlerin Üzerinde olmadığı Renk cümbüşüne dalmış Çiçeklerin solmadığı Bir dünya kulusun ki Öyle altından zümrütten parlak Haksızlığın adaletsizliğin Çirkinliğin yer bulmadığı Bir dünya kurulsun ki Sevginin barışın yaşadığı Bir dünya kurulsun ki Yaşayanların lezzet tattığı Bir dünya kurulsun ki Herkesin geleceğe umutla baktığı Bir dünya kurulsun ki Yoksulluğun sefilliğin yere battığı Nafiz YILMAZ Not:Eserlerim adıma onaylıdır Terlif hakları ve yasaları gereği izin alınmadan çoğaltılamaz hiç bir yerde yayınlanamaz kullanılamaz
![]() |
#3 |
![]() ![]() ![]() |
![]()
Gelin bir dünya kuralım çocuklar , hep el ele verelim çocuklar sevgiyle barışla umutla sevelim sevilelim çocuklar .
![]() |
#4 |
![]() ![]() ![]() |
![]()
çocukça yaşamak güzel olsa gerek kumsal kardeşim çocukların dünyasında masumiyet paylaşmak hakkniyet şevkat var değilmi dünyamızda olmayan hoş görü barış kardeşlik huzur mutluluk malesef çocukça yaşamak istediğimiz dünyada mevcut
BİR DÜNYA KURULSUN Kİ Çocukça yaşamak istediğim
![]() |
#5 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
İlhan İrem'in şarkısını anımsattı.
Bir dünya olsun ki barışta Sevgiyle aşkla dolu Bir dünya olsun ki insanları Hepsi birer melekten Her tarafı çiçeklik En yüce duygu kardeşlik Teşekkürler vatansever. |
![]() |
LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti |
![]() |
#6 |
![]() ![]() ![]() |
![]()
![]() |
#7 | |
![]() ![]() ![]() |
![]() Alıntı:
BİR DÜNYA KURULSUN Kİ barışın sevginin kardeşliğin sonsuzaca yaşanacağı bir dünya olsun
![]() |
#8 |
![]() ![]() ![]() |
![]()
hOsaf kardeş teşekkür ederim ama video açılmıyor içeriğini anlayamadım katılımına candan teşekkürler
#9 |
![]() ![]() ![]() |
![]()
DİYETİNİ ÖDETTİLER
Sefaletin diz boyu yaşandığı zamandayız İyiliklerin yok edilip kötülüklere yer açıldığı Sözün kıl kadar değerinin olmadığı Küfrün sevap doğruluğun mubah sayıldığı Başımızda dönen türlü belalar Yaşam boyu çekilen kahır işkenceleri Yok ki; eşim dostum can yoldaşım seninle düşmanlığım Bir alıp veremediğim nedir bu hiddet tavırları Nedir, aramıza sokulan kardeşlik kavgaları Diyetini ödettiler, hesabımızı bir kuruş'a kestiler İnsan varlığı gözüyle görmeden umursamazcasına Şöyle bir hatırlıyorum da, bundan yirmi yıl öncesinde Bir dilim ekmeği paylaşmak bir yudum suyu beraber içmek varken Zalimlerin katmerlice türediği cellâtların çoğalarak baş kestiği Daha düne kadar esamisi okunmayan varlığı bile hissedilmeyen Haydutlar eşkıyalar kan kusasıcalar Ömrü harap olasıcalar sürüneniceler kodoşlar sarmış dört bir yanı Diyetini ödettiler, çaresizliğimizin emeğimizin Arın teri döktüğümüz göz nuru ile işlediğimiz Gece gündüz çalışarak bir yavan kuru aş'a muhtaç Perişan ser sefil bir köşeye itilmiş Yoksulluğun duygularla karışan gözyaşı damlalarında Diyetini ödettiler, haklarımızı gasp ettiler çalarak yok sayarak Onlar, zevkle sefayla saltanatla utanmadan gezerlerken Lüks gazinolarda galeryalarda tatil köylerinde Onlar, fakir halk'a belini.: büken taşınmaz yükün bedelini ödettiler Nafiz YILMAZ Not:Eserlerim adıma onaylıdır Telif hakları ve yasaları gereği izin alınmadan çoğaltılamaz hiç bir yerde yayınlanamaz kullanılamaz
![]() |
#10 |
![]() ![]() ![]() |
![]()
DEĞERİMİZ BİLİNSİN
Ölüm nedirki Kaşla göz arasında Anlamsız bir duygu Kifayesiz bir anlatım Vuslatın gülüşü Celladın başımızda Salladığı yağlı ilmek Yok korkumuz Bozulmaz direncimiz Kâbusmu? Vız gelir Asıl bizi korkutan Ölmek değil Ölmemekten korkmak İşte budur Sevgisizlik Karanlık vicdanların Ürpertisi Kızıl kıyametin Arş'a çıkan Zulmün yer yüzünü Nefretle kinle Kapladığı Korkunç sesi Rüyalarımızda Karabasan Cinnet fedayisi İblis maskesi Oldu Şafak vakti şahitti Bir avuç göz yaşı Emek kadar kutsal Ekmek kadar Namuslu Soğuk omuzlarımızdan Akan terler Şeref madalyası DENİZ'İM HÜSEYİN'İM YUSUF'UM Fark etmez Gocunmak biz'e İdam mangası Fırsat bekliyor Son sigaramızı içiyoruz Dünya'ya son gözle Bakıyoruz Suçumuz insanlık mücadelesi Çiyanların somurtan Yüzünde İğrençliği küstahlığı Görüyoruz Son kez babamızı anamızı Vatanımızı yoksul Halkımızı birde üzerlerimizdeki Kapşonlu yıpranmış Parkelerimizi uzamış Sakallarımızı düşünüyoruz Bir boşluğa sallıyoruz Üç arkadaş cesurca Kahramanca birbirimizi Değerimiz bilinsin Diye Susuyoruz haykırıyoruz Dört duvarlara Devrim andımızı Onurlu mücadelemizi Gözlerimiz dalıp giderken Veriyoruz son nefesimizi Nafiz YILMAZ Not: Eserlerim adıma onaylıdır Telif hakları ve yasaları gereği izin alınmadan çoğaltılamaz hiç bir yerde yayınlanamaz kullanılamaz
![]() |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
bilinsin, coğrafyasi, değerimiz, görünüp, halimiz, sirtimizdan, vuranlar |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |