Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Serbest Kürsü

Serbest Kürsü Her konuda tartışma açılan konular burada

Yeni Konu aç  Cevapla

Seçenekler
Eski 21.11.2016, 02:58   #11
KaRaaNKa
Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Almanya’da 16 Yaş Altı Evlilik Yasaklanıyor

Eskiden... forumda saygı vardı.
Görüyorum ki kalmamış...

Dinimi nereden ve nasıl öğrendiğimi yazmamıştım, öğrenmek isteyenler için basit yollar önermiştim.

Hakkımda hiçbir bilgin yok ama bakıyorum epey ahkam kesmişsin.

İslam basit ve kolaydır. açık ve anlaşılır yazılmıştır.

İstediğin sure ve ayeti yaz, müslüman ayetten korkar mı

apaçık ayetleri, bana izafe ettiğin hacı hoca takımından okuduğun için yanlış anlamışsın.

Elbette, herhangi birine... kendimi kurtarıp kurtarmadığımı bile bilmezken, din budur, hadi sen de gel demem.

Başka bir konuda yazdığım gibi, din bireyi hedefler... bireyin kendi davranışları önemlidir.
Hiç kimse bir başkasından sorumlu değildir.
Yani birinin ateist olması umurumda değil... benim derdim kendi fikirlerinizi empoze etmeye kalkmanız.

Kişilere eleştiri getirebilirsiniz ama yanlışı islama empoze etmeyin

Tabii ki islamı da eleştirebilirsiniz.

İstediğiniz sure ve ayeti getirirsiniz, ben bildiğimi yazarım siz de kendinizce değerlendirirsiniz

herhangi bir olguyu kabul ettirmek durumunda ve mecburiyetinde değilim. başkasının düşüncelerine de katılmak zorunda değilim

forum ahlakınca dikkat etmeniz gereken konu...evet forumların da ahlakları, görgüleri vardır, lütfen uyalım.

Saygı çerçevesinde her konuyu tartışıp yorumlayabiliriz.

Seviyeyi beğenmezsem yorum yapmam.

Kimseye birşey ispat etmem gerekmiyor... değil mi forumdaşım

Buyrun
KaRaaNKa'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 21.11.2016, 03:53   #12
dil-edebiyat
Üye

70 yaşındaki Ali Ağaoğlu'nun sevgilisi 25 yaşındaymış…
80 yaşındaki Halis Toprak'ın eski karısı 18 yaşındaydı…
75 yaşındaki Aydın Doğan'ın sevgilisi 26 yaşındaymış…
E siz de artık sevgilim yok diye üzülmeye bir son verin, bu hesapla sizin ki daha doğmamış olabilir…

Kaynak: Sevgilim yok diye üzülmeyin! Sizinki daha doğmadı! - Şebnem Güler Karacan | Milat Gazetesi
Domuza domuz demek büyük cesâret ister...

Abdurrahim Karakoç
2 Üyemiz dil-edebiyat'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.11.2016, 02:28   #13
KaRaaNKa
Üye

Aristo... sayın forumdaşım, yorum yaparken kişilik haklarına saygı göster... dedim.
Yazdıklarını oku anlarsın.

Fikirleri yazmak başka bir şey, yanlış ve islamın kabul etmediği olguları dine yüklemek başka bir şey.

İslamda küçük yaşta (erkek dişi farketmez) evlilik yoktur, olamaz. Bunu defaten yazdım...

Henüz başka bir örnek göremedim... yazarsan onu da cevaplamaya çalışırım.

Hadis ve sünnetlere gelince.

İslamda böyle kabuller de yoktur. İslamın tek kaynağı Kurandır... başka kaynak olamaz

...

Ne örnek verecekmişsin, bekliyorum
2 Üyemiz KaRaaNKa'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.11.2016, 03:38   #14
KaRaaNKa
Üye

Aristo, sevgili forumdaşım... Burada ne anlatmış oldun

İnsanların yaptığı yanlışlar İslamı bağlamaz.

Işıd... Kurandan değil, hadis denilen (arap örflerinin ve İslam öncesi Kureyş dini geleneklerinin, söze (yazıya) dökülmüş halidir ve Peygambere iftiralarla doludur) garabetlere göre davranıyor

Aişe, küçük yaşta evlenmemiştir.
Safiye, köle olarak payaşılmasına izin verilmemiş, savaş esiri konumundan azad edilerek özgürlüğü verilmiş, savaştan önce evli olan bir kadındır.

Peygambere iftira dolu yazılar, yazan kişileri bağlar...

Siyaset dini alet etmiyor.. din adı altında bin yıldır bu millete dayatılan arap adetlerini kendi çıkarına kullanıyor.

Müslüman araştırmacı olur. Sömürüye alet olmaz... oluyorsa, kendi sorunudur.

Henüz Kurandan bir sure göremedim

Hep kişisel kanaatler, gerçekle alakası olmayan konuların burada da tekrarından başka bir durum yok.

Halife olmak haklı olmayı sağlamaz... Zaten halifelik makamı da İslami değildir.

Aişe Ali ile savaşmıştır... karşılaşan iki taraftan birinin yanlış yolda olduğu kesindir

Ebu Hanife (imamı azam) Abbasi halifesi tarafından öldürülmüştür.

Tarih benzeri haksızlıklar ve yanlışlarla doludur.

ve İslam adına yapıldığı lanse edilse de... hiçbir İslami değildir ve dini bağlamaz.
3 Üyemiz KaRaaNKa'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.11.2016, 03:43   #15
Insanlikarayan
Müdavim

(Almanya’da 16 Yaş Altı Evlilik Yasaklanıyor)

Alıntı:
Boşuna demiyorum: Bu peygamberler bugün insan haklarının en azgari şekilde mevcut olduğu ülkelerde yaşasalar kesin mühebbet hapis yerlerdi...

Bir basliga bakiyorum, birde gelinen noktaya.

Mühebbet hapis Yetersiz kalir.

Sonradan Papst olan Benedikt´te Bavyera eyaletindeyken, Cocuk Bademlemelerinde, Polise Sus Emri vermeye kalkti.

Yasal olarak ama hic bir destegi olmadigi gibi, sonunda Cocuk Tecavüzcü Kulüp Ünvanini kabullenmeye mecbur kaldi.

Bu olan Almanyada!.

Ha simdi CHP´yi destekleyip, Cocuk Tecavüzcülügün arastirilmasina hayir diyen Kitleye Duvar olalim!.

Bak acik acik oy istiyorum artik.

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-

Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
3 Üyemiz Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.11.2016, 06:03   #16
nurideniz34
Uzman Üye

Tıpkı bizde olduğu gibi...Herhalde bizden öğrendiler...
Eski 23.11.2016, 03:14   #17
KaRaaNKa
Üye

İslam... paylaşımı emreder.

Madem mülk yaradana ait, öyleyse malınızı paylaşın...
(Bu açıdan bakınca kominizmin islamdan esinlendiğini rahatlıkla söyleyebilirim (

Ganimet i eşit olarak paylaşmanın neresi sakıncalı.

Haa... savaşın emri veriyor gibi algılıyorsan, yanlış intibaa edinmişsin.

8:45 - Ey iman edenler, bir düşman topluluğu ile karşılaştığınız zaman sebat edin ve Allah'ı çokça zikredin ki, kurtuluşa eresiniz.

Konuları uzun uzun anlatmak gerek ama o zaman da okunmuyor ve lafa boğmak gibi algılanıyor.

Bedir savaşı, nedenleri ve sonucuyla... üzerinde düşünülmesi gereken bir konudur.

Müslümanlara herhangi bir tehdit sözkonusu değilken, neden medineden kalkıp bedre gidip bir kervana saldırdılar.

Uzatmadan kısaca;

Mekkeli müşrikler, muhacirlerin mallarını yağmalayıp satmaya götürüyorlardı da o yüzden.

Savaş sonu elde edilen mallar, ihtiyaç durumuna göre herkesi memnun edecek şekilde dağıtıldı.
Dağıtım işini de Peygamberden başka en doğru kim yapabilirdi ki.

............

Muaviyenin oğlu yezid... İslam Halifesidir güya

mekkeyi işgal etmiş, kabeyi yıkmış, 3 gün tecavüze izin vermiştir. İsteyen, beğendiği kadını köle olarak almıştır.

İnsan ve kahrolası ego ları... birbirlerini yok etmek için ellerinden ne geliyorsa yapmışlardır.

Meleklerin dediği gibi, ''bu kan dökücü yaratıkların'' yaptıkları islama mal edilemez

İslam barış dinidir...Savaşmak en son seçenektir
Eski 23.11.2016, 09:03   #18
birbilen
Üye

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi KaRaaNKa Mesajı göster
.

Uzatmadan kısaca;

Mekkeli müşrikler, muhacirlerin mallarını yağmalayıp satmaya götürüyorlardı da o yüzden.

Savaş sonu elde edilen mallar, ihtiyaç durumuna göre herkesi memnun edecek şekilde dağıtıldı.
Dağıtım işini de Peygamberden başka en doğru kim yapabilirdi ki.

Arkadaşım, (yine) bilmediğiniz (dini) konularda ahkam kesip fetvalar vermeye devam ediyorsunuz.
İslam'da temel Kural, Kuran'da yer alan emir ve davranışların sonsuza kadar geçerli olduğudur.
Bu nedenle ,''Eskiden savaş sonrası ganimet (para, altın, mal, karı-kız) paylaşımı varmış artık zaman değişti, şimdi yapmayalım!'' diyemezsin.
Çünkü Kuranda yer alan emir ve davranışlar, sonsuza kadar geçerlidir. Peygamberi yapmışsa kulu da yapar.

Bu nedenle İŞİD de İslam'a uygun olarak, Müslüman olmayanların kafasını kesip, karısını-kızını ganimet olarak alıp, (imam nikahıyla)tecavüz ettikten sonra da satıyor.
Peygamberi de, öyle yapıyordu çünkü.

Bu katliamı ve yağmayı, beğenmemişsen, İslam'ı yanlış buluyorsun demektir.
Sen kendi kafanda oluşturduğun pembe hayalleri din mi sanıyorsun?

Alıntı:

İslam barış dinidir...Savaşmak en son seçenektir

İslam barış dini olduğu için mi İslamiyet'in ortaya çıkışından beridir, tüm İslam ülkelerinde kan gövdeyi götürüyor ve huzur yüzü görmüyorlar.
Bırakın, (hâla) hamasi nutuklarla konuşmayı da, ya bilenlere kulak verin veyahut açın gözünüzü de eleştirel olarak dininizi araştırın, öğrenin...
İslam, öyle Adile teyzeden masal dinler gibi, para karşılığı TV'lere çıkmış (sözde) hocalardan öğrenilmez. O hocaların Dindar kesimde hiç bir itibarı ve önemi yoktur. Çünkü senin gibilere yaranabilmek ve hoş görünebilmek için gerçek İslam'ı anlatmazlar.
Bilmeden fetvalar vererek , hem İslam'a hem de (İslam'da zorlama ve baskı olmadığı ve dini bir yönetim gelirse başka inançta olanlar zorlama olmayacağı havası yaratarak) zarar veriyorsunuz.
Gerçek İslam sana (TV'lerde pembe hadis ve menkibelerle süsleyerek) anlattıkları masallar gibi değildir.

Aç gözününü de İslam ülkelerinin haline bak...
Eski 23.11.2016, 14:36   #19
KaRaaNKa
Üye

Delili olmayan, insanların yaptığı yanlışları biteviye islama lanse ederek devam eden yorumlar.

Ortada bir savaş varsa sonucunda ganimet olacaktır... bi önceki örnekte yer alan bedr savaşında elde edilen ganimet zaten müslüman olanların kendi mallarıydı.

İslam 'kaçınılmaz olana kadar' savaşmayın diyor. Sen ışıd örneğini veriyorsun.

Işıd islamı temsil etmez. Yahudilere saldırdıklarını gördün ya da duydun mu...

Ne benim ne de bir başkasının söylemler bir başka müslümanı bağlamaz, din bireyseldir.

Birey ne anlıyorsa ona göre amel etmelidir. Müslüman bizatihi kendi okuduğu kurana göre kendi yaşamına yön verir.

birbilen arkadaşım... aynı yorumları sürekli tekrarlıyorsun.

Birine uyman gerekiyorsa, ahlak dışı söylemlere sahip hoca geçinen insanlara inanma...

Barış ve uyum dinidir islam... ayetle sabittir (bi önceki yorumda yayınladım) canınıza kast yoksa savaşamazsınız.
Bir başkasının yaşam alanını kısıtlayamazsınız, ona herhangi bir fikri dikte edemezsiniz.
Bilim çalışması ilahi emirdir, müslüman bilimi öne alarak yaşamalıdır. Tüm evren Allahın ayetleridir. Ayetleri araştırın emrine evreni inceleyerek başlamalıdır.

Kuran dışında hiç bir islami kaynak yoktur. Hadis sünnet mezhep insanların uydurmalarıdır, İslamı bağlamaz...

Aklı olmayanın dini olmaz, müslüman aklını kullanarak hareket eder... bu da mantığı getirir.
Akıl mantığına uymayan islami de olamaz.

gerekirse devam edecek.....
Eski 23.11.2016, 21:33   #20
Insanlikarayan
Müdavim

Alıntı:
Delili olmayan, insanların yaptığı yanlışları biteviye islama lanse ederek devam eden yorumlar.

Aklı olmayanın dini olmaz, müslüman aklını kullanarak hareket eder... bu da mantığı getirir.

gerekirse devam edecek.....

Sanirsam burada artik devam etmekten vazgecip, gözlerini acmaya karar versen, daha mantikli olur.

10Sene evvelsine ayni düsüncelerde yasayip, Cevreme bakmaya karar vermistim.

Bu Pezevenk ve Cocuk tecavüzcüleri, yeniden sadece kücük bir kisim olarak kabüllenip, beraberligimizi kaybetmedikce, bunlarin haklarindan gelebilcegimizi zannettim.

Hangisini istersin?.

1993 Senesinde, Seytanami, (Bu Din´imize göre Evlenme) yada, Mantiga dayanarakmi evlenecegimi tartismam lazimdi.

Biraz sabredip, gercekleri arastirdiktan sonra, Kizin 12Yasinda Dayisimi yoksa Amcasimi oluyor, Simdilik Tecavüz edildigini söylemis olayim, Hamile oldugu sonradan ortaya cikti.

Hamile olmasaydi bile, bana sunulan Kiz 12/13 yaslarinda oldugunu söylediklerinde, bunun olmiyacagini söylemistim.

Ayni IT, daha sonra Teyzesinin, Kuran Kursu verdigi Camide, Cep telefonunu oraya buraya birakip, Kücük Cocuk tavladigini ortaya cikarmistik.

Camideki Sorumlularla bunu konustuktan sonrada, birseyin degismedigini, ayni ITIN halen Cocuklarin pesinde dolastiginin farkina vardinan, bu zaten coktan beri katilmadigim toplumu, komple terk etmeye karar verdim.

Bunca Sene, Hayirli Velet zannettiklerimin, gercek Yüzlerini gördünen, bu Cocuk Tecavüzcü kulüpleri desteklemeyecegime karar verdim.

2009/2012 sene aralarinda, Senior-Partner olarak Cocuklarla ugrasirken, Daha baska Dünyalarida tanimaya muvaffak olup, Cocuklarin önemini anlamaya, Bunlari Koruma altina alinmasi gerektigini bir sefer daha anlamis oldum.

Alıntı:
Uzun lafin kisasi, Akilli olmayip, Bademlemeyen olmayi sectim!.

Dogru yolu sectigimi, her gecen gün gösteriyor!.

Sayet Gözlerimi acmasaydim, AKP+Cemaat, Cümbüs-Cemaat Bademlerken, Marokkodan (Fass) Boko Harama bulasip, SAUdi Arabistandan, yeniden Türkiyeye giris yapmis olacaktim.

Anliyacagin, Arap Baharinin bir Tekerlegi olarak, ne Serefim, nede Namusum kalacakti.

Isvicrede bile Silah atis kurslarimdan, belkide bu Itlerin bir Komandosu olabilecektim.

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-

Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
2 Üyemiz Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti.

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
almanya’da, altı, evlilik, yasaklanıyor

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler