|
Serbest Kürsü Her konuda tartışma açılan konular burada |
|
Seçenekler |
05.06.2024, 19:36 | #1 |
|
Ekrem İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçildi
Ekrem İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçildi Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı seçimleri sonuçlandı. CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu 515 oyla seçilerek yeni başkan oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP listesinden aday olduğu Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı seçimleri sonuçlandı. Seçimleri 515 oy alan Ekrem İmamoğlu kazandı. Rakibi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise 250 oyda kaldı. İmamoğlu'nun encümen listesinde şu isimler yer aldı: ΟΥ PUSULASI (Encümen Üyeleri) 1. Ayşe ÜNLÜCE Eskişehir Bşb. Belediye Başkanı 2. Özlem ÇERÇİOĞLU Aydın Bşb. Belediye Başkanı 3. Vahap SEÇER Mersin Bşb. Belediye Başkanı 4. Abdurrahman TUTDERE Adıyaman Belediye Başkanı 5. Filiz GENCAN AKIN Edirne Belediye Başkanı 6. Tahsin ERDEM Zonguldak Belediye Başkanı 7. Bilgehan ERDEM Artvin Belediye Başkanı 8. Mesut ÖZARSLAN Keçiören Belediye Başkanı 9. Hasan AKGÜN Büyükçekmece Belediye Başkanı 10. Filiz CERİTOĞLU SENGEL Selçuk Belediye Başkanı 11. Ahmet TÜRK Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı 12. Ayşe Serra BUCAK Diyarbakır Bşb. Belediye Başkanı 13. Rasim ARI Nevşehir Belediye Başkanı 14. Mehmet Kasım GÜLPINAR Şanlıurfa Bşb. Belediye Başkanı Seçildikten sonra konuşan Ekrem İmamoğlu, rakibi Ahmet Metin Genç'in seçim öncesi yaptığı konuşma için "Kendi partisinde konuşamadığı bir çok şeyi burada konuşmasını hayranlıkla izledim" dedi. 'PARTİ AYRIMINI KABUL ETMİYORUZ' İmamoğlu, konuşmasının devamında şu mesajları verdi: "Halkın yerel yöneticilerden çok beklentisi olan bir dönem. Hangi partiye oy vermiş olurlarsa olsunlar 86 milyon vatandaşımız tercihi şekillenmiştir. Herkes birbirine saygı duymak zorundadır. Özellikle 2024 yerel seçimleri, tüm siyasi kadrolara net bir mesaj vermiştir. Birbirini yok etmeye kararlıymış gibi yapılan siyasetle seçim kazanmak mümkün değildir. Bu yolda atacağımız ilk adımın birbirimiz arasında işbirliği adımlarını hızlandırmak olduğuna inanıyorum. İşbirliği ve dayanışma birliğini yerel yönetimlerle merkezi yönetim arasındaki ilişkiyi kurmanın da bu mekanizmayı tamamlayacağını biliyoruz. Vatandaşları oy verdiği partiye göre ayıran ve belediye yönetimlerini partilerine göre ayıran yaklaşımları kabul etmiyoruz. Vatandaşın yerel yönetim kararlarına doğrudan katılabilmesinin önünü açacak mekanizmalar yeni dönemin olmazsa olmazıdır." TBB yönetimi bünyesinde daha kaliteli hizmetler sunmak ve sorunlara hızlı çözümler üretmek için komisyonlar kurulacağını belirten İmamoğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı: "Nerede hukuksuzluk varsa hakkını arayan anlayışın temsilcisi olacağım. Haksızlığa karşı susanın ne olduğunu iyi bilen birisiyim. Ben sizlere dayanışma ve adalet vaat ediyorum." (HABER MERKEZİ) |
Canan'in Mesajına Teşekkür Etti |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
başkanı, belediyeler, birliği, ekrem, seçildi, türkiye, İmamoğlu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |