17.03.2013, 19:00
|
|
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
|
"Tayyip Padişah Olacak!" | Tokmak
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, hazırlanan “Yeni Anayasa” hakkında net bir tavır takınmayınca, önceki
Başkan Deniz Baykal konuşmak zorunda kaldı ve dedi ki:
“Yeni Anayasa, Başbakan Tayyip Erdoğan’a, Atatürk’e bile tanınmayan Meclis’i feshetme yetkisini de içeren ‘Padişahlık yetkileri’ tanımak ve Abdullah Öcalan’ın ‘Türk Milleti’ kavramını Anayasa’dan çıkartması yönündeki talebini, şantajını karşılamak için çıkarılmak isteniyor!
Bu Anayasa ile Tayyip padişah olacak! Kimseye hesap vermeyecek! Türk Milleti olmaktan çıkacağız “Millet” lâfı kaldırılacak. Artık her şey ondan sorulacak! Bu, dünyada ancak diktatörlüklerde işitilmiş birşey…
Hiçbir etnik kimlik, bir ulusun kimliğinden üstün olamaz. Türkiye etnik kökeni birbirinden farklı olan insanların üzerinde yaşadığı bir ülke… Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Ermeni’si ile büyük bir ulus ve bu ulusun ortak adı da Türk Ulusu’dur. Hiçbir etnik kimlik, ki buna Türklük dahil, Türk Ulusu’ndan üstün değildir.
‘Türk Milleti’ lâfının çıkartılması İmralı’nın talebi, şantajıdır. Anayasa için Meclis’te çoğunluk böyle sağlanacak. Neden terör yaşandı, neden şehitler oldu, gördünüz mü?”
Deniz Baykal, bu sözlerinde haklıdır. Onun, seçim bölgesi olan Antalya’nın ilçelerinde yaptığı “iktidarı halka şikâyet gezileri”nin umulandan fazla dinleyici toplaması ilgi çekicidir.
Sözcü
|
|