![]() |
|
Dünyadan Tarihi Yerler ve Mekanlar Dünyanın önemli tarihi yer ve mekanları |
![]() ![]() |
|
Seçenekler |
![]() |
#1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() La Sagrada Familia Bazilikası (Kutsal Aile) (Templo Expiatorio de la Sagrada Familia)![]() Kutsal Aile’nin yapılma fikri ilk olarak dini kitaplar satan ve katolik yazılar yazan İspanyol Jose Maria Bocabella Verdaguer tarafından çıkmış. Verdaguer yapmış olduğu İtalya seyahatinde Vatikandan o kadar etkilenmiş ki, kendi şehrinde de toplanabilecek bağışlarla büyük bir Kefaret Kilisesi yaptırmaya karar vermiş ve Mimar olarak da Francisco Del görevlendirilmiş. ![]() 19.Mart 1882 tarihinde İsa’yı anma gününde daha hemen hemen hiçbir evin olmadığı Eixample şehrinde temel atılır. Şehrin o zamanki konumuna uygun olarak, pek fazla gösterişli olmayan bir kilisenin planı çizilir. İnşaatın başlamasından bir yıl sonra inşaat yönetimi ve mimar arasında anlaşmazlıklar çıkar ve Verdaguer inşaattan çekilir. Daha sonra sorumluluk Mimar Antoni Gaudi’ye verilir. Gaudi planı Historizm tarzından çıkarıp, Gotik tarzına dönüştürür. ![]()
![]()
![]() 1926 senesinde Antoni Gaudi Sagrada Familia’nın önünde tramvayın altında kalarak ölür. Kilisenin inşaatı ne kadar devam ettirilmek istense de, ancak arada uzun boşluklarla devam edilip, 1935 senesinde ana cephenin inşaatı biter. ![]()
![]() Kullanılan taşların ve malzemelerin elle yapılması gerektiğinden, masraf gereğinden fazla olur. Bu da kilisenin bir türlü bitememesinin sebeplerinden biri olur. ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
|
![]() |
16 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti. | **EMEL**, aakinaksoy, Ahenk, Banemin, Basakca, C.Doğan, CadII, Canan, Kardelen26, mavigokyuzu, OkyanusunKalbi, Öykü, ReaL, Simge, Smyrna |
![]() |
#2 |
![]() Muhteşem bir yapıt..
#3 |
![]()
Teşekkürler paylaşım için
![]() ![]()
#6 |
![]() Haklısın Lale içinide dışınıda özellikle ürkütücü bir hale sokmak için bayaa uğraşmışlar ama başarmışlarda ![]() ya ben niye böyle tırsağım yaaa ![]() bununda psikolojide bir adı vardır kesin Megan gelsinde sorayım ![]() ....fobi sorayımda boşluğu doldursun... bişefobi ama ne ![]() http://www.forumgercek.com/showthread.php?t=53734 bu konudada ürkmüştüm görüntüden ![]()
#7 |
![]() Mimari olarak güzel olsa da ürkütücü geldi bana.. |
![]() |
![]() |
#8 |
![]()
Bitmiş mi acaba inşaat?
#10 |
![]()
Bitmeyen şarkı gibi.
![]() Hikayesi ile doğru orantılı, ilginç ve çok güzel bir yapı... Teşekkürler Lale...
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
bazilikası, familia, ispanya, kilise, kutsal, sagrada |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |