|
Dünya Tarihinde Yer Alanlar Dünya tarihinde yer alan olay ve portreler |
|
Seçenekler |
05.02.2011, 23:02 | #1 |
|
Bilim Uğruna Verilmiş Hayat | İskenderiyeli Hypatia (370 - 415)
İskenderiyeli Hypatia (370 - 415) Bilim Uğruna Verilmiş Hayat
Hypatia, daha çok eleştiri ve yorum türünde eserler kaleme almıştır. Çalışmalarını Euclid ve Ptolemy üzerinde yoğunlaştırmıştır. Felsefe, din literatürü ve dönemin matematik bilginlerinin uğraş alanı olan gizemcilik konularına ilgi duymuş; felsefe, matematik, gökbilim dersleri vermiştir. Hesychius’un rivayetine göre İskenderiyeli Diophantus'un Arithmetica’sına 13 ciltlik bir şerh, Pergelı Apollonius'un Konikler’ine ve Ptolemy'nin Matematik Kanon’una şerhler yazmıştır. Fakat bu eserler günümüze dek ulaşmamıştır.
|
06.02.2011, 00:13 | #2 |
|
Cevap: Bilim Uğruna Verilmiş Hayat | İskenderiyeli Hypatia (370-415)
Çok teşekkürler Başakça.
Çok güzel bir kadın, çok kötü bir ölüm... |
06.02.2011, 00:18 | #3 |
|
Gerçekten etkileyici bir hikayesi varmış, çok etkilendim, tarihte buna benzer olaylar çok yaşanmış, teşekkürler Başakca
|
06.02.2011, 00:20 | #4 |
|
Kendimi büyülü bir ormanda (avatardaki gibi) gibi hissettim Eline sağlık süper konu
06.02.2011, 00:23 | #5 |
|
Matematikçi olduğunu derslerde hiç duymamıştım. Bunun sebebi de sanırım eserlerinin günümüze ulaşmamış olması olmalı.
Paylaşım için teşekkürler Başakça. |
06.02.2011, 15:01 | #6 |
|
Şimdi daha iyi anladım...
08.02.2011, 20:05 | #7 |
|
Cevap: Bilim Uğruna Verilmiş Hayat | İskenderiyeli Hypatia (370 - 415)
İnancı olmayan güzel bir kadın, çevresinde öğrencileri, kendilerine tehdit olarak gören hristiyan keşişler ve buna eklenen üstün bir zeka olunca ölümü kaçınılmaz olmuş Hpyatia'nın.
Teşekkürler Başakça, ellerine sağlık. |
19.12.2011, 22:55 | #8 |
|
Tarih bunun gibi bir cok olaylarla dolu maalesef...
19.12.2011, 23:55 | #9 |
|
Bilim uğruna hayatlarını veren bütün kadınları hayranlıkla anıyorum...
Marie Curie ve yıldızların sevgilisi Margareth gibi.... Emeğinize sağlık çok güzel bir paylaşım olmuş...
28.02.2012, 03:03 | #10 |
|
Yıllar önce bir kaynakta Hypatia'nın, gerçek olan tek şeyin bilim olduğunu, din olgusunun ve tanrının sadece insanları yanıltmak ve bilimden uzaklaştırmak olduğunu söylediğini okumuştum... Zaten o tarihten sonra dünyada bilim pek de fazla ilerlememiş, kadınlar şeytan ilan edilmiş vs..
Aslında Hypatia ile beraber kadınların bilim sahnesindeki rolü ekarte edilmiş... Tesekkürler Basakca... |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
bilim, hypatia, iskenderiyeli, uğruna, verilmiş |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |