20.07.2012, 10:58 | #1 |
|
Turfan Karızları (Yeraltı Su Kanalları)
Türklerin dünya medeniyetine bir hediyesi
|
20.07.2012, 13:11 | #2 |
|
Cevap: Turfan Karızları ( Yeraltı Su Kanalları )
Nasıl bir uğraşı ve emektir böyle. Sulama ve kullanma suyu elde etmek için kazılan, 60km uzunlukta, 100 m. derinlikte hem de çöl altından geçen kanallar az bir çalışma neticesi olan bir durum değil.
Teşekkürler Rukia. |
20.07.2012, 13:58 | #3 | |
|
Ne kadar güzel ince ince bilimle işlenmiş yapılar.Bakın halen ölçümlerin nasıl yapıldığı anlaşılamamış..
20.07.2012, 13:59 | #4 |
|
Çok teşekkürler sayın Rukia Emeklerinize sağlık.
|
20.07.2012, 15:11 | #5 | |
|
Alıntı:
İlk kez duydum... Bilgilendirme için ellerine sağlık, teşekkürler Rukia..
20.07.2012, 15:57 | #6 |
|
Uygur Türklerinin buluşu olmasından Çinliler pek hoşnut değillerdir herhalde
Teşekkürler Rukia, ilk kez duydum sayende. |
20.07.2012, 20:15 | #7 |
|
Cevap: Turfan Karızları (Yeraltı Su Kanalları)
"Türk Piramitleri" konusunda Karagöz'ün attığı link sayesinde haberim olmuştu bu kanallardan.
Sevgili Rukia ile hakkında konuştuk ve sürpriz bir şekilde konusunu burada gördüm şimdi. Ekip çalışması diye buna denir. Giriş Karagöz'den, gelişme benden ve noktayı koyan Rukia. Sonuç; Sitemizde çok güzel bir konu daha... Bize böylesine ilginç bir konuyu görselleştirerek sunduğun için bir kez daha teşekkürler Rukia...
21.07.2012, 00:18 | #8 | |
|
Alıntı:
Benim aceleciliğimden kaynaklanan talihsiz mesajım böyle bir hayra vesile olduysa ne mutlu konuyu açana |
|
21.07.2012, 03:20 | #9 |
|
Turfan karızları tamamen Uygurların oluşturduğu, üstün çaba ve bilgi gerektiren bir yapıt. O dönemde böyle bir sistemin düşünülmesi çok şaşırtıcı. Ama asıl ilginç olan bunun üzerine yatılıp medeniyet kelimesinin Türklüğün dışında tutulma çabaları. |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
çin seddi, kanalları, karızları, orta asya, sincan, tanrı dağları, turfan, uygarlık, uygur türkleri |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |